neljapäev, 1. november 2012

Digimeedia - screencasti loomine

3. ülesanne

1. Looge üks screencast, mida on teile või kellelegi teisele vaja.
Tegin programmi Screencast-O-Matic abiga juhendi, kuidas lisada Google Chrome laiendusi.
Aadressil http://screencast-o-matic.com/ asuva programmi Screencast-O-Matic saab alla laadida ja arvutisse salvestada, kui vajutada avalehel nupule "Start Recording". Avanevas aknas vajutada "Download+Install". Edasi on mugav oma arvutist programmi kasutada. Kuna eelmises kontakttunnis juba tegime programmiga mõned näited, siis oli keskkond tuttav.
Valisin tutvustamiseks Chrome lisade paigaldamise ja näitasin lühidalt Quick Markup kasutamist.
Kõige raskem oli minu jaoks teksti peale lugemine. Pidin mitu korda uuesti alustama ja päris rahule saadud tulemusega ei jäänudki. Tekst peaks olema enne valmis kirjutatud, siis on esitus ladusam. Video pikkus tuli 6 minutit ja 48 sekundit.
2. Laadige screencast Youtube keskkonda.
Mul oli varem YouTube konto olemas ja Screencast-O-Matic lubas saadud video otse YouTube laadida. See võttis aega umbes 10 minutit.
3. Lisage Youtube keskkonnas subtiitrid või selgitavad tekstid või hotspotid.
Lisasin juhendile pealkirja "Google Chrome rakendused" ja Creative Commonsi litsentsi.
Tegelikult tahtsin Screen Capture vidinat tutvustada, aga seda ei saanud koos Screencast-O-Matic-ga kasutada. Screen Capture on minu jaoks loogilisem vidin ja tehtud ekraanipilti saab salvestada otse pildifailiks.
4. Avaldage screencast oma ajaveebis. Kirjutage juurde, kellele screencast mõeldud on ja kuidas kulges tegemise protsess. 
Loodan, et juhendist on abi nendele, kes alles alustavad Google Chromega tutvumist.
Tulemus on siin. Tahtsin video oma blogisse vistutada, aga ei leidnud seda kohta üles. 




2 kommentaari:

  1. Väga tore töö ja hea juhend. Tundub, et lugemisega on meil kõigil raskusi. Minagi lisasin Youtubes Creative Commonsi litsentsi(unustasin selle oma blogisse kirjutada. Läbi sinu juhise saab teada ju tegelikult sedagi, et Chrome pakub päris palju liasvõimalusi ja avastamisröömu(lisaväärtus sinu tööle), mis lihtsustab meie elu.

    VastaKustuta
  2. Sain ise ka kõvasti targemaks. Pole osanudki kõike seda kasutada. Äkki lubad selle juhendi lisada ka Kooliellu.

    VastaKustuta